Новини » Застраховане

Нова измама: симулация на катастрофи



14.03.2011г 

Нова измама: симулация на катастрофи

Трима измамници, които симулирали, че са жертви на пътни инциденти, бяха заловени от властите в испанската провинция Аликанте, съобщава Европа прес. Лъжците- мъж и две жени, които са му роднини, са разкрити в края на февруари т.г., след като инсценирали автокатастрофи през цялата 2010 г. Лъжците придумвали свои близки и съседи да симулират дребни пътни инциденти и после деляли парите, получени от обезщетенията от застрахователните компании.

Схемата била проста- тримата измамници се качвали в автомобил, управляван от техен познат и шофьорът удрял с ниска скорост колата в стълб, бордюр или каменна колона. После всички отивали в медицински център, за да удостоверят силни болки във врата и леки изкълчвания на крайници.

Накрая обявявали пред застрахователите щети по автомобилите, както и своите собствени наранявания. Не е известен броят на удовлетворените искове, но тримата измамници се сдобили през 2010 г. с общо 2400 евро, преди да бъдат разкрити. Съучастниците им така и не дочакали своите обезщетения, но пък затова няма да бъдат изправени пред съда.

 

Източник:

instrade.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама