Новини » Любопитно

Аржентина блокира вносът на нови коли



15.03.2011г 

Аржентина блокира вносът на нови коли Аржентина наложи мораториум върху вноса на нови чужди автомобили заради нарасналия дефицит на външната си търговия. Дисбалансът е прeдизвикан в много голяма част от нежеланието на чуждестранните производители да развиват в страната производствени мощности. Правителството на републиката е постановило, че от тук нататък, че срещу всеки долар внесена продукция трябва да има компенсация от долар изнесена и смята твърдо да се придържа към това правило.

Мораториумът удря сериозно върху интересите на такива автопроизводители като Audi, BMW и Mercedes-Benz, които предпочитат да вкарват в Аржентина готова продукция. Според представители на тези концерни с това си решение Аржентина нарушава общоприетите норми за външна търговия.

От своя страна Аржентина, е дала на автопроизводителите срок до 31 март на следващата година, да изяснят плановете си по създаването в страната на нови производствени мощности. Министърката на промишлеността на републиката Дебора Гиорги е заявила по време на неотдавнашна среща с водещите автовносители, че "автоконцерните биха могли да вкарват в страната същите суми, но не в стоки, а като инвестиции".
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама