Новини » На път

Двама откраднали за девет месеца осем микробуса



16.03.2011г 

Двама откраднали за девет месеца осем микробуса

Г.Т. и Х.Х. действали на територията на София. На свое заседание СРС ги осъди на шест месеца условно и три години изпитателен срок.

 

Подробностите:

Столичните криминалисти работили по подадени жалби за откраднати микробуси. Първата от тях била подадена през юни миналата година, когато собственикът с учудване установил липсата на возилото, паркирано близо до дома му. Последвали още седем сигнала за аналогични случая – откраднатите микробуси били от марките „Мерцедес” и Фолксваген”. В оперативните действия се включили криминалисти от столичните Първо, Седмо и Осмо РУП и в рамките на проведеното разследване те попаднали в следите на извършителите - Г.Т. /38г./ от с. Долни Пасарел и Х.Х. /57г./ от София, неизвестни до този момент на полицията. Двамата са задържани в заведение на територията на Осмо РУП. Установено е още, че след кражбите, те продавали возилата за скрап.
По случая било образувано досъдебно производство, на задържаните била наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”. На свое заседание днес СРС е издал присъда на двамата - шест месеца условно и три години изпитателен срок.




Коментари

Добави коментар

Реклама