Новини » На път

"Малки и големи заедно на пътя" стартира днес



18.03.2011г 

"Малки и големи заедно на пътя" стартира днес

Национална кампания за повече толерантност на пътя под наслов: "Малки и големи заедно на пътя" стартира днес .

За начало на кампанията е подготвена специална демонстрация на така наречената "мъртва зона" на видимостта при камионите. В рамките на инициативата пътните полицаи ще проверяват леки и тежкотоварни
автомобили. Организатори са Столичната "Пътна полиция" и Министерството на транспорта. Началото на инициативата "Малки и големи заедно на пътя" е от 14 часа на Пернишко шосе, при местността "Черния кос" в посока към изхода от София.

Инициативата "Малки и големи заедно на пътя” се осъществява под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на ИА "Автомобилна администрация”, "Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи.

Нейната цел е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях.

В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радио кампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието "Аз съм толерантен, а ти?”.




Коментари

Добави коментар

Реклама