Новини » На път

Зърнопроизводители протестираха днес



21.03.2011г 

Зърнопроизводители протестираха днес

Над 2000 селскостопански машини бяха изкарани по пътищата в 20 области от страната. Зърнопроизводителите протестират заради неизпълнение на поети от кабинета ангажименти за сектора. Те ще се срещнат с министрите на финансите и на земеделието - Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

По-рано днес представители на Националната асоциация на зърнопроизоводителите и двамата министри трябваше да разговарят за проблемите в сектора, но срещата не се състоя, защото протестиращите не се явиха. Зърнопроизводителите настояваха на срещата да присъства и премиерът Бойко Борисов.

Председателят на браншовата асоциация Радослав Христов потвърди пред Дарик, че срещата ще се състои в 16:30 часа в Министерския съвет, съобщава Дарик нюз.

 

Над 2000 селскостопански машини бяха изкарани по пътищата в 20 области от страната. Зърнопроизводителите протестират заради неизпълнение на поети от кабинета ангажименти за сектора.

Около 150 русенски зърнопроизводители излязоха на протест с близо 100 селскостопански машини на пътя Русе-Варна, малко след моста при с. Писанец, съобщи координаторът на протеста Иван Караиванов. Той заяви, че хората се надяват да започне диалог с отговорните институции, за да се стигне до установяване на правила и условия за устойчиво земеделие. Зърнопроизводителите очакват и обещаните субсидии, които е трябвало да бъдат изплатени до 15 март. Фермерите се заканиха да излизат на пътя всеки ден от 10 до 13 часа.

Зърнопроизводители от регионите на Добрич и Варна с над 100 селскостопански машини също се включиха в националния фермерски протест. Техниката бе изкарана на околовръстния път на Добрич, на изхода за Генерал Тошево.

Земеделските протести продължават всеки ден, докато министър-председателят ни изпрати покана за преговори. Това обяви в Разград заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Васил Петров. В Разградско протестиращите излязоха със 100 трактора. С тях за близо час бе затворено едното платно на пътя Разград - Кубрат.




Коментари

Добави коментар

Реклама