Новини » Любопитно

Над 100 старозагорски деца получиха свидетелства за завършен курс по пътна безопасност



29.03.2011г 

Над 100 старозагорски деца получиха свидетелства за завършен курс по пътна безопасност

Четвъртокласниците от Второ и Шесто основно училище в Стара Загора с огромен ентусиазъм и настроение се включиха в кампанията “Приказка за пътя” и получиха удостоверения за завършен ускорен курс по пътна безопасност за деца, в категориите “Р-пешеходец” и “V-велосипедист”.

Интерактивният спектакъл “Приказка за пътя” бе представен за първи път днес на площада пред Община – Стара Загора. Той е част от съвместна социална кампания за детска пътна безопасност на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи и Фондация “Приказка за пътя”, коята има за цел да изгради у младите хора умения за безопасно поведение като участници в пътното движение. Под формата на интерактивна игра, приказните герои Пепеляшка, Червената шапчица и Котаракът в чизми припомниха на старозагорските деца основните правила на движение и тренираха с тях реални ситуации, за да изградят рефлекси за правилна реакция в различни рискови ситуации на пътя.

Час по-късно в конферентната зала на хотел “Верея” бе открита гражданска приемна за безплатни консултации на лица, пострадали при ПТП. Експерти на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи /БАЗК/ информираха отзовалите се на поканата граждани, какво е необходимо да се предприеме след настъпване на катастрофа, какви документи следва да се събират, какви са сроковете, какво обезщетение може да бъде получено от застрахователите, как да се претендира за нанесени материални и нематериални щети, пропуснати ползи, медицински разноски.

Инициативата е част от стартиралата през 2010 г. инициатива “Живот след катастрофата. Продължи напред!” и на нея бе представена работещата вече пет месеца национална гореща линия 0 700 17 112 за безплатни правни консултации и психологическа подкрепа на хора, преживели пътни инциденти.




Коментари

Добави коментар

Реклама