Новини » Еко-ауто

Fiat е най-екологичният европейски производител за четвърта поредна година



11.04.2011г 

Fiat е най-екологичният европейски производител за четвърта поредна година

За четвърта година поред, Fiat Automobiles е автомобилната марка, записала най-ниски нива на вредни СО2 емисии на продадените в Европа автомобили за 2010 г., със средна стойност от 123,1 гр/км СО2 (с 4,7 гр/км по-малко от 2009 г.). Fiat е класиран на първо място и като група, със средна стойност от 125,9 гр/км, което е подобрение с 5 гр/км в сравнение с предходната година. Рекордът е сертифициран от JATO Dynamics, който е световен лидер в автомобилното консултиране и проучване.
Това важно постижение е резултат от един непрекъснат процес на усъвършенстване, тъй като за последните 4 години Fiat Automobiles редуцира средните нива на вредните емисии с 10% - от 137,3 на 123,1 гр/км, което е значително по-малко от целта, поставена от Европейския съюз, фиксирана на 130 гр/км за 2015 г.
Резултатът демонстрира ангажимента на Fiat да защитава околната среда, посредством развитие на прости и находчиви решения като TwinAir двигателя, който е най-екологичният турбо бензинов двигател в света. Употребата на алтернативни горива като метан/газ, сектор в който марката е европейски лидер, както и иновативни решения като eco:Drive - софтуерът, подпомагащ анализа на стила на шофиране и даващ съвети за по-икономично и екологично шофиране, спомагат за достигане на върховото постижение за четвърта поредна година.
Всички еко-технологични иновации на Fiat са групирани под названието "Air Technologies", което носи в себе си еволюцията на една идея. Повече от 20 години тази идея води до революционни решения, които щадят околната среда, при това, без да е необходимо водачите да правят компромис с удоволствието от шофирането, което винаги е било отличителна черта на италианските автомобили.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама