Новини » Любопитно

Jeep планира десетократен растеж в Европа



15.04.2011г 

Jeep планира десетократен растеж в Европа

Марката Jeep отпразнува 70-та си годишнина с освежена и подновена моделна гама и си е поставила амбициозен план за растеж в Стария континент с желанието за драстично увеличаване на продажбите от сегашните 15 000 за миналата година до 125 000 през 2014-a!

Президентът на марката Майк Менли, който оглавява и международните операции на Chrysler, е сигурен, че ще може да си изпълни смелия план, най-вече заради алиансa с Fiat, както и благодарение на изцяло новия модел в пазарния B-сегмент, който ще бъде лансиран към края на 2013-а година. Според Менли, през следващите три години пазарът в Европа ще се върне към предкризисното си ниво от 16.2 милиона автомобила, а продажбите на моделите SUV ще нараснат от 800 000 дo 1.2 милиона годишно.

В Европа, според Менли, Jeep се ползва с добро име и е добре подготвен за растеж, заради най-добрата в историята си гама - Compass, Wrangler и Grand Cherokee. "Глобалните ни продажби през миналата година нараснаха с 24%, като всеки наш модел показва двуцифрен процентен растеж. В момента изпреварваме плановете си за 2011-а с 36%. Eвропа е ключов пазар и тук отбелязваме растеж със 7% за първото тримесечие на годината."

Grand Cherokee е първият модел, който се възползва от силата на алианса на Chrysler и Fiat. Той предлага първото приложение в модел на марката Jeep на екологичната технология на Fiat в областта на дизелите със системата Multijet II използвана за новия трилитров турбодизел.
Източник: Jeep_планира_десетократен_растеж_в_Европа" target="_blank" rel="nofollow">Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама