Новини » На път

Велики проверки по Великден от КАТ



21.04.2011г 

Велики проверки по Великден от КАТ

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата по Великденските празници, съобщи пресцентърът на МВР. "Пътна полиция" ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии на столицата и големите градове.

Най-много полицаи ще има навън в първия и последния от предстоящите четири почивни дни, когато много хора ще напуснат, а после ще се завърнат по големите градове.

От МВР посочват три особено рискови участъка, където ще има униформени:

- Главен път Е-79, особено в участъка Кулата-Благоевград-Рилски манастир. Уточнява се, че служители на областните дирекции в Кюстендил и Благоевград имат готовност да поемат регулирането на движението там, тъй като се очакват затруднения заради масовото посещение на Рилския манастир за Възкресение

- Пътят Стара Загора - Нова Загора – Сливен - Карнобат. Голямо внимание се обръща на този рисков за пътни инциденти участък където се очаква максимално натоварване на 22 и 23 април, посочват от МВР.

- Пътят Бургас-София, който се очаква да бъде изключително натоварен на 25 април

Ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазните колани, изправност на автомобилите и др. Особено внимание ще бъде отделено на сигурността на организираните ученически екскурзии и други групови пътувания, се посочва в съобщението на пресслужбата на вътрешното министерство.




Коментари

Добави коментар

Реклама