Новини » Любопитно

Ролс-Ройс Фантом VI закара Кейт и Уилям до олтара



26.04.2011г 

Ролс-Ройс Фантом VI  закара Кейт и Уилям до олтара

За сватбата си в Уестминстърското абатство днес Кейт Мидълтън пристигна с лимузината, която бе нападната от протестиращи студенти в Лондон преди три месеца, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

28-годишният Уилям и 29-годишната Кейт си размениха брачни обети пред близо 2000 гости в абатството и пред милиони телевизионни и онлайн зрители.

 


Кейт Мидълтън пътува до Уестминстърското абатство в автомобил "Ролс-Ройс Фантом VI". Колата е белязана от историята - тя бе нападната през декември м.г., докато в нея бяха бащата на Уилям принц Чарлз и съпругата му Камила. При инцидента автомобилът бе удрян с пръчки и бутилки, бе залят с бяла боя и едно от стъклата му бе счупено. Принц Чарлз и Камила не пострадаха.

 

Ролс-ройсът е специално изпълнение, като в металните колонки в задната част на купето са поставени прозорци, за да се осигури максимално добра гледка. Според отговорника за парка от превозни средства в двореца Александър Герти, цитиран от CNN, от автомобила със сигурност има по-добра видимост, отколкото от затворена карета.


След сватбената церемония принц Уилям и Кейт Мидълтън ще се качат в теглена от коне карета с открит покрив от 1902 г. за процесията до Бъкингамския дворец. Каретата е създадена за коронацията на крал Едуард Седми и е ползвана от кралицата, за да се среща с държавни глави от чужбина, които са на официално посещение във Великобритания. Принц Чарлз я е ползвал, за да пътува до катедралата „Сейнт Пол” за сватбата си с Даяна през 1981 г.

 

Боядисаната в червено и златисто "Стейт Ландау" е произведена през 1902 година за коронацията на крал Едуард VII. Сред многото карети в Бъкингамския дворец тя е най-често използвана за различни официални събития. В нея често може да се види кралица Елизабет II на церемонии по посрещане на официални делегации.

През 1981 година тя беше използвана на сватбата на лейди Даяна Спенсър и принц Чарлз - майката и бащата на Уилям. Преди 25 години каретата вози и Сара Фъргюсън и принц Андрю след тяхното бракосъчетание.




Коментари

Добави коментар

Реклама