Новини » Любопитно

Team Lotus Enterprise си купи легендата Caterham



28.04.2011г 

Team Lotus Enterprise си купи легендата Caterham
Team Lotus Enterprise, компанията стояща зад екипа на Team Lotus във Формула 1, обяви че разширява портфолиото си с придобиването на легендарната британска марка Caterham Cars.

Придобиването на Caterham Cars от Team Lotus Enterprise обещава да гарантира бъдеще на легендарната марка, обвързано с няколко нови модели. Ръководният екип на британската легенда не се очаква да бъде променян, като начело на екипа ще продължи да бъде Ансар Али, който е сред основните виновници за проектирането и реализирането на проекта Superlight R500- първият изцяло нов модел на компанията през последните 15 години.

Представеният през 2008 година Caterham Seven Superlight R500 е създаден, за да удовлетвори високите изисквания на можещите и имащите. Той е в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната му скорост е 240 км/ч.

Автомобилът разполага с мощен (263 конски сили при 8500/мин) двулитров двигател Duratec на Ford, секвенционална предавателна кутия на Caterham Motorsport и система за оптимално потегляне, спортно окачване и спирачна система, волан на MOMO с функция за бързо разкачване и светлинна индикация за превключване на предавките, състезателни седалки и др.

Основните габарити на Caterham Seven Superlight R500 са дължина 3100 мм, ширина 1575 мм и височина само 800 мм. Междуосието на автомобила е 2225 мм, а отстоянието от пътя е 80 мм. Колата тежи само 506 килограма.

Източник: Lotus_Enterprise_си_купи_легендата_Caterham" target="_blank" rel="nofollow">Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама