Новини » На път

Държавата ще управлява цените на горивата в Гърция



05.05.2011г 

Държавата ще управлява цените на горивата в Гърция

Гърция въведе държавно регулиране на цените на автомобилните горива. Максималната цена на дребно ще е между 1.72 до 1.78 евро за литър обикновен бензин. Това е около 3.40 - 3.50 лева.

Цените на автомобилните горива в Гърция стремително се покачваха през последните две години, като основната причина за това беше резкият ръст на данъците, въведени от правителството в опит да стабилизира бюджетния дефицит.

В същото време гърците масово идват у нас, само за да заредят бензин.

Въпреки че цената на бензина у нас скочи се оказва, че гърците все още имат сметка да пълнят резервоарите на автомобилите си в България. Разликата в цената на различните видове гориво е около 50 евроцента или един лев за литър.

Въпреки че това не е много, гърците се възползват от намалението у нас. В повечето случаи съчетават пазара на гориво с разходка в Петрич и Сандански, но не рядко минават границата само за да заредят.

И докато гърците са примамени от цените на горивото у нас, българи все по-често купуват лекарства от Гърция, за себе си или по поръчка на познати. Най- голям интерес има към обикновени аналгетици, антибиотици и антиалергични лекарства.


Източник: Finance5.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама