Новини » На път

Установена е срязана задна лява гума на автобуса-убиец



15.06.2011г 

Установена е срязана задна лява гума на автобуса-убиец

Експерти извършат оглед на мястото на тежкия пътен инцидент с осем загинали и 16 пострадали на автомагистрала „Тракия". На мястото на инцидента все още се намира автобусът, който е изгорял в горната част. От изгарянията е пропаднал таванът и всички прозорци са изпочупени от лявата страна. Автобусът е на фирма „Ентуртранс" с регистрационен номер А8534АН. Прави се оглед на ходовата част и спирачната система. Има много полиция и журналисти.

 

Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът на автомагистрала „Тракия". Това съобщи Иван Палейков, инспектор от „Държавна автомобилна инспекция" (ДАИ), предаде репортер на радио „Фокус”-Пловдив. Палейков уточни, че скоростта е установена с тахографски лист. По мнението му е притеснително това, че е срязана задната лява гума, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това. Автобусът е катастрофирал след разклона на Пещерско шосе на магистралата в посока в Бургас, на 2 км път по магистралата. Ударил се е в мантинелата, запалил се е и най-вероятно се е преобърнал, каза Палейков.
В момента се прави списък на хоспитализираните в болница. Досега се е установявала самоличността им. Все още магистралата не е затворена повторно, но това се очаква в бизките минути заради окончателното изтегляне на автобуса, който сега е в аварийното платно.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама