Новини » На път

Обявени са телефони, на които се дава информация за катастрофата



15.06.2011г 

Обявени са телефони, на които се дава информация за катастрофата

Обявени бяха и два телефона, на които близки могат да звънят за информация в областната дирекция на МВР - 032 932 280 и 032 932 281.

От болницата, където са настанени ранените също посочиха телефон за връзка на близките – 032/26 41 70, вътр. 28 94.

Министърът на транспорта Ивайло Московски съобщи, че според първоначалната информация

има счупена греда на автобуса, установен е и 15 см напречен разрез на задната дясна гума

По-рано бе съобщено, че се работи по три версии за причините за катастрофата - отклонение на вниманието или заспиване на шофьора, спукана гума или техническа неизправност на автобуса.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация” е започнала пълно разследване на лиценза на фирмата-превозвач, техническата изправност на автобуса и фирмата, извършила техническия преглед. Разследването е по разпореждане на транспортния министър.

Автобусът, с рег. № А8534АН марка "Мерцедес 0303", е извършвал обществен превоз на пътници по автобусна линия София – Бургас.

Той е собственост на фирма "Бургас Тур 90" ЕООД – Бургас, но е бил преотдаден за ползване на фирма превозвач "Ентуртранс" ЕООД – Бургас, която има лиценз за извършването на вътрешни превози на пътници, валиден до 2015 г.

Фирмата е в процедура по несъстоятелност от февруари 2011 г., която не е завършила.

Автобусът е произведен 1989 г и е преминал за последно технически преглед на 8 март 2011 г. в пункт за годишни технически прегледи "Авто Пако" ООД.

По данни от тахографската шайба автобусът се е движел с позволените 100 км/ч.
В автобуса е имало двама водачи, както е по изискване. Водачът, който е управлявал превозното средство, е преминал психологическо изследване на 3 май 2011 г., обобщава Вести.бг.

 

Утре България почита жертвите на трагедията. 16-ти юни е обявен за ден за траур.




Коментари

Добави коментар

Реклама