Новини » Еко-ауто

Електрически автомобили по израелски



Admin15.08.2011г 

Електрически автомобили по израелски

Компанията Better Place предлага заедно с колата пакет от услуги по зареждане и замяна на батериите с фиксирана месечна такса за няколкогодишен период, съобщи Technology Review.

В абонаментната такса ще влиза цената за обслужване в станциите за презареждане и „гореща” замяна на батериите, без да се поставят каквито и да е ограничения. Както е известно, презареждането отнема доста време и е едно от основните неудобства за притежателите на електрически коли.

Better Place разработи технология за „гореща” замяна на батериите, която отнема не повече от пет минути. Компанията ще предложи услугата повсеместно на пазара в Израел.

Вместо да купуват една единствена батерия, потребителите ще се абонират за определени километри годишно, които планират да изминат със своята електрическа кола. Предлагат се пет плана, подобни на тези за мобилни услуги с включени минути разговори.

Така например, единият от пакетите включва самата кола и 25 хиляди километра годишно за период от три години на цена 46 хиляди долара. Разчетите показват, че подобна услуга пести около 35% на потребителите, в сравнение със сумите, които биха похарчили за бензинова кола за същия период от време.

По план, до края на годината в Израел трябва да бъдат построени 40 зарядни станции, а към март 2012-та броят им да достигне 55.

Към момента Better Place е получила 20 хиляди поръчки за покупка на нови електрически коли от обикновени потребители, както и предварителни запитвания от автопаркове за около 70 хиляди бройки.

Засега компанията предлага само един модел – Renault Fluence Z. E., но води преговори още с китайските производители Chery и Beijing Auto и освен това тества нови модели на GM, предназначени за австралийския пазар, обобщава greentech.bg.




Коментари

Добави коментар

Реклама