Новини » Крими

Двама души са заловени да шофират под въздействието на наркотични вещества



Admin31.08.2011г 

Двама души са заловени да шофират под въздействието на наркотични вещества

Със специални мобилни уреди, които установяват дали водачите на превозни средства шофират под въздействието на наркотични вещества, в рамките на един месец са тествани 11 души. При двама от тях са били отчетени положителни резултати.
Първият случай на водач, шофиращ под въздействието на психоактивни вещества е установен на 28 август. Около 18.30 часа лек автомобил, който пътувал по бул.”Андрей Сахаров”, блъснал движещия се пред него велосипедист. 21-годишният Х.Б., управлявал колата, избягал от местопроизшествието. След около 500 метра обаче младият мъж бил спрян за проверка от автопатрул на Седмо РУП. У него полицаите открили 11 полиетиленови пликчета с хероин. Х.Б. бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. След като било изяснено, че той е участник в пътно-транспортното произшествие, Х.Б. бил тестван с „Drug test 5000”, който показал положителен резултат за опиати. Взета му е кръвна проба за анализ.
Вчера, около 13.00 часа, шофьор на лек автомобил подал сигнал на патрул от отдел „Пътна полиция” за мъж, който управлява „Рено Клио” в неадекватно състояние. Служителите на ред забелязали френското возило на кръстовището на булевардите ”Княз Борис ІІІ” и ”Александър Пушкин”. Водачът В.Й. /28 г./ бил спрял на светофара и заспал на волана. Извършена му била проверка с дрегер за алкохол, който дал отрицателен резултат. Полицаите извикали за съдействие колегите си от сектор „Тежки пътно-транспортни произшествия”, които направили проба с мобилния наркотест. Отчетеният резултат бил положителен за опиати и бензодиазепини. Водачът е изпратен в болнично заведение за изследване.




Коментари

Добави коментар

Реклама