Новини » Крими

Фирма, провеждала фиктивни шофьорски курсове, е неутрализирана



Admin10.09.2011г 

Фирма, провеждала фиктивни шофьорски курсове, е неутрализирана

Задържани са управителят на фирмата и негов помощник.

До реализацията на операцията се стигнало след няколко месечно разследване, проведено от антимафиотите на територията на Ямбол и Смолян. Те „атакували” офис на фирма в гр.Стралджа, управлявана от Т.Т. /62 г./ от Ямбол. При претърсването открили множество книжки на обучаемите, в които са отразени неверни данни за преминала теоретична и практическа подготовка, договори за наем на земеделска техника, както и за наем на помещения .
На този етап е установено, че кандидати за придобиване на удостоверения за правоспособност за работа със земеделска, горска и мелиоративна техника са се явявали на изпити, без да са преминали нужния норматив от часове по теория и практика. Изпитите протичали без задължителната практическа част. За теоретичното обучение отговарял 62-годишният П.А., който работел без трудов договор във фирмата. Вместо провеждане на часове, той предварително раздавал на кандидатите шаблони с попълнените верни отговори.
По случая е образувано досъдебно производство. На управителя на фирмата е повдигнато обвинение по чл.308 ал.2 от НК за съставяне на неистински официални документи.




Коментари

Добави коментар

Реклама