Новини » Крими

Гранични полицаи предотвратиха застрахователни измами с лизингови автомобилиAdmin23.09.2011г 

Гранични полицаи предотвратиха застрахователни измами с лизингови автомобили

Четири коли – две бемвета, „Ауди А4” и бус „Форд” са спрени на ГКПП-Капитан Андреево и в района на Русе.

В първите часове на 21 септември две нови беемвета пристигнали на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от страната. Немските автомобили, произведени през тази година, са с германски регистрациони номера. Шофирали ги българи с пълномощни - Д. Х./28 г./ и Р.А. /42 г./.
При паспортния контрол граничният полицай се усъмнил дали скъпите возила не са обект на застрахователна измама и ги отклонил за проверка. По-късно е осъществен контакт с лизинговата фирма в Германия, откъдето служител заявил, че и двете коли са били отнети противозаконно.
Автомобилите са предадени с протоколи за доброволно предаване.
В хода на работата по случая е установено, че обект на измама са още два автомобила, които предстои да напуснат България - лек автомобил марка «Ауди А4” и микробус „Форд Транзит”. За тях граничните полицаи установили, че са в района на Свиленград. След задържането на беемветата обаче, аудито и фордът се върнали обратно във вътрешността на страната ни. Информацията за тях е предадена своевременно на служители от ОДМВР-Русе и към 12 часа на 21 септември, двете коли са задържани в района на Русе. И те са с германски регистрации, произведени през тази година, шофирани от българи с пълномощни. Четиримата шофьори са от Русенско, предстои изясняване как и от кого са били наети да транспортират четирите нови ав-томобила. Работата по случая продължава.
Коментари

Добави коментар

Реклама