Новини » Крими

Части от крадени коли са открити в автоморга в столицата



Admin13.10.2011г 

Части от крадени коли са открити в автоморга в столицата

Части от противозаконно отнети автомобили са открити в автоморга в столицата. Спецакцията е започнала вчера и продължава и в момента. Задържани са трима, сред който и собственикът на автоморгата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Специализирана полицейска операция за престъпления, свързани с моторни превозни средства, започна вчера на територията на столицата. В нея участват служители от сектор „Престъпления, свързани с МПС” при СДВР.
В хода на акцията е проверена автоморга на столична фирма. Там полицаите открили части от пет противозаконно отнети автомобила - врати, двигател, вътрешно оборудване на купе, фарове и други.
Лек автомобил „Форд”, откраднат от територията на Четвърто, „Ауди А4”, отнето от района на Осмо РУП, два автомобила, откраднати от територията на Шесто РУП - „Мерцедес С320” и "БМВ Х 5” и „Ауди А 6”, издирван от Първо РУП.
Задържани са собственикът на автоморгата Д.С. криминално проявен за престъпления по чл.194, 195, 209, 215 и 216 от НК. Той има шест криминалистически и три съдебни регистрации. Осъждан е в Италия и България - Благоевград, за престъпление по чл195, ал.2. Полицаите са задържали и двама работници Г.Г. и Н.П.
Тримата мъже са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 215 от НК.
Процесуално-следствените действия продължават и в момента.




Коментари

Добави коментар

Реклама