Новини » Еко-ауто

Доставката на най-голямата поръчка на електрически автомобили i-MiEV започна в Естония



Admin27.10.2011г 

Доставката на най-голямата поръчка на електрически автомобили i-MiEV започна в Естония

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) съобщи, че е доставила първите петдесет електрически автомобила (EV) от ново поколение i-MiEV от общо 507 броя, които трябва да бъдат предоставени на естонското правителство. С тези първи петдесет автомобила i-MiEV се отбелязва началото на изпълнението на най-голямата единична поръчка на i-MiEV досега. На 21 октомври в Талин, столицата на Естония, беше проведена церемония за доставката на електрическите автомобили i-MiEV, на която присъстваха г-н Андрус Ансип, министър-председателят на Естония, и други правителствени длъжностни лица.

Предоставянето на 507 електрически автомобила i-MiEV на естонското правителство беше договорено между Mitsubishi Corporation и правителството на Естония през месец март тази година като част от договор за закупуване на 10 милиона тона емисионни права*1. MMC планира да изпрати цялата поръчка за Естония до края на фискалната 2011 година.

Естонското правителство възнамерява да използва електрическите автомобили i-MiEV в обществени съоръжения (за социални цели) като част от политиката му за популяризиране на електрическите автомобили в национален мащаб, надявайки се да намали емисиите на CO2 в страната. Освен това, естонското правителство вече е въвело субсидии за закупуване на електрически автомобили и планира да изгради инфраструктура за зареждане. MMC ще работи за популяризирането на електрическите автомобили в Естония, като предоставя техническа подкрепа на естонското правителство при мониторинга на намаляването на емисиите на CO2 и предвижда да започне продажби на i-MiEV за обществеността в Естония през ноември тази година.

MMC понастоящем продава електрически автомобили i-MiEV в много държави и региони по целия свят, включително Япония, Европа, Хонконг, Австралия, и ще започне с продажбите на i-MiEV в Съединените щати и Канада в рамките на година. Освен с Естония, MMC си сътрудничи и с други държави – Кралство Монако, Исландия, Дания, Сингапур, Тайланд и други, в усилията им да популяризират електрическите автомобили.




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама