Новини » Крими

Палежите на коли продължават - три за една нощ



Admin12.12.2011г 

Палежите на коли продължават - три за една нощ

Нови три случая на запалени автомобили са регистрирани тази нощ - този път в столичния квартал "Западен парк", съобщи МВР, цитирано от capital.bg.

Сигналът за подпалването в жк "Западен парк" е получен около 3.40 ч. Автомобилите не са били един до друг, а са били разположени в радиус от 50 метра, уточнява "Дневник".

С това броят на запалените автомобили за последните два месеца в София надхвърли 30.

В началото палежите бяха в столичния кв. Младост. Постепенно атентаторите разшириха периметъра си в други столични квартали - Люлин, Хаджи Димитър, Западен парк.

До този момент МВР е безпомощно. Във връзка с палежите бяха задържани двама души, които по-късно бяха освободени, тъй като стана ясно, че имат алиби. Досега във всички случаи почеркът на извършителите е един и същ – автомобилите се заливат с бензин и след това се запалват.

В съобщение от 1 декември МВР обяви, че работи приоритетно по случая. "На този етап криминалистите са извели три версии, по които работят – застрахователни измами, спорове за паркоместа и че палежите са дело на пиромани", посочват от пресцентъра на министерството.




Коментари

Добави коментар

Реклама