Новини » Крими

Джип изчезва за пет минути



Admin23.12.2011г 

Джип изчезва за пет минути

СДВР работят по няколко случая през последните дни. Кражбите са извършени по идентичен начин, използвана е непредпазливостта на водачите, които оставят колите си с включен двигател. Две от престъпленията са станали вчера. Около 7.00 часа пред училище в Горна баня собственичка на джип „Тойота” оставя двигателя включен, докато заведе детето в сградата. Докато тя се върне, в рамките на пет минути, джипът изчезва.

В 13.00 часа вчера в кв. „Княжево” по същия начин е откраднат втори джип – собственичката слиза от автомобила, за да вземе детето си от учебно заведение. Преди два дни, докато шофьор на л.а. „Голф 4” си купувал вестник, видял как колата му потегля и изчезва пред очите му.


Тези три престъпления, както и такива, при които собствениците на автомобили слизат да ги почистят от снега, оставят двигателя включен, са повод столичните криминалисти да напомнят отново на шофьорите да проявяват повече внимание. По никакъв повод да не напускат автомобила без да изгасят двигателите и да вземат ключовете със себе си. Зимните месеци са допълнителна предпоставка за зачестяването на тези престъпления. Обикновено извършителите членове на организирани престъпни групи, те просто се възползват от ситуацията и проявената непредпазливост.




Коментари

Добави коментар

Реклама