Новини » Крими

По руските пътища се движат автомобили-двойници



Admin28.12.2011г 

По руските пътища се движат автомобили-двойници

Все по-изобретателни стават пътните нарушители по света.
Системите за фото- и видеофиксация на нарушенията по пътищата в Русия отчита наличието на все повече…автомобили-двойници. В „Пътна полиция” масово постъпват сигнали от собственици на коли, които твърдят, че са получили недостоверни постановления за административни пътни нарушения.
Схемата във всички случаи е еднаква: в снимките от „честитката” е фиксиран автомобил със същата регистрационна табела и аналогична марка, както при получателя на документа. Разликите обикновено са в детайлите: например друга модификация на автомобила, наличие или отсъствие на отличителни белези като форма на фаровете или елементи на тунинга, монтиран багажник на покрива и т.н.
В други случаи собственикът заявява, че въобще не се е намирал на указаното в „честитката” място – или в това време автомобилът е бил в ремонт, или се е движел в друг регион.
Противодействието, което препоръчват руските пътни власти е просто – трябва само да се снима собственото МПС и да се открият и опишат „десетте разлики” със снимковия материал от документа.




Коментари

Добави коментар

Реклама