Новини » Крими

Задържана е престъпна група, извършвала множество кражби на коли



Admin29.12.2011г 

Задържана е престъпна група, извършвала множество кражби на коли

Криминалистите на столичното Второ РУП действали светкавично след получен вчера сигнал от граждани, че пред жилищна кооперация в кв. „Свобода” „паяк” вдига паркиран л.а. „Жигули”. Пристигналите на място служители на реда изненадали двамата софиянци М.В./31 г./ и М.С./21 г./, докато се суетели около репатрака - модел „МАН”, собственост на частна фирма. В хода на разследването се установило, че М.С. притежавал договор за покупко-продажба - незаверен пред нотариус, и ксерокопие от талон с нанесени данни за регистрационния номер на жигулито. От извършената в масивите справка станало ясно, че ксерокопията не съдържат информация за истинския собственик на колата - възрастна жена, а данни на задържания. Пред служителите на реда М.С. заявил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име. Той признал, че преди опита да „вдигнат” жигулито, са репатрирали и л.а. „Москвич 412” от паркинг в същия квартал, който оставили в пункт за вторични суровини в кв. „Илиянци”. При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други четири, обявени за издирване от Второ районно управление – Ситроен ЗХ, две лади и Мерцедес 190. Пак там служителите на реда се натъкнали на още 120 возила, чиято собственост се изяснява.
В хода на разследването криминалистите установили и поръчителя, за когото М.С. и М.В. работели. Я.Б./21 г./ от кв. „Обеля” и съпругата му К.Б. /23 г./ са задържани в кафене на бензиностанция на бул. „Рожен”. При обиск у тях са открити голям брой договори за покупко-продажба, написани с един и същи почерк и незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили. Последвало претърсване на два адреса в кв. „Обеля” и „Сухата река”, откъдето са иззети компютърни конфигурации, съдържащи папки със сканирани регистрационни талони за МПС, сканирани бланки за лични карти и голям брой празни бланки.
М.С., М.В., Я.Б. и К.Б. са задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Трима от тях са стари познайници на полицията. Я.Б. е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, взломни кражби на части и вещи от МПС, измама, нанасяне на телесна повреда, осъждан е за използване на фалшив документ. Съпругата му К.Б. фигурира в полицейските регистри за кражба на мобилен телефон от магазин, а М.С. – за притежание на наркотици, кражби на части и вещи от МПС и домови кражби. По случая се води досъдебно производство.




Коментари

Добави коментар

Реклама