Новини » Крими

Апел към дамите зад волана



Admin10.01.2012г 

Апел към дамите зад волана

Полицията в Пловдив работи усилено по установяване на самоличността на мъж, специализирал се в извършването на кражби на дамски чанти от автомобили, изчакващи на червен сигнал на светофар.

Снощи около 20.00 часа на кръстовището на булевардите „Пещерско шосе” и „Васил Априлов” мъж отворил предната дясна врата на спрял на светофара лек автомобил „Рено Клио” и взел дамската чанта на 52-годишната шофьорка. В чантата имало 300 лева, мобилен апарат и две дебитни карти. След 20 минути от едната карта били изтеглени 2 400 лева.

По подобен начин, половин час по-рано на същото кръстовище от 42-годишна жена, управлявала „Опел Мерива”, била открадната чантата с лични документи и два мобилни телефона.

Три дни по-рано в пловдивското Шесто РУП бил получен сигнал, че около 17.00 часа на бул. ”Източен”, при спиране на червен сигнал на светофарна уредба, от лек автомобил, управляван от 40-годишна жена, непознат отнел дамската й чанта, оставена на седалката.

Същият ден, в 18.45 часа, на кръстовището на бул. ”България” и ул. ”Огражден”, отново след отваряне на врата на купето на лек автомобил „Ситроен, е била открадната чантата на 19-годишната шофьорка. В чантата имало лични документи, два мобилни телефона, дебитна карта и 400 лева.

Ден преди това пък, около 21.00 часа, на кръстовището на булевардите ”България” и ”Васил Априлов” по същия начин непознат мъж взел от купето на лек автомобил „Опел Астра” дамската чанта с лични документи, мобилен телефон, фирмен печат и 400 лева, собственост на 35-годишната жена, шофирала колата.

Във връзка със зачестилите кражби от този вид - на дамски чанти от автомобили, полицията отправя апел към жените, които шофират сами, да заключват вратите на колата си, когато са в движение.




Коментари

Добави коментар

Реклама