Новини » Крими

Заловен е "светофарния автокрадец"



Admin18.01.2012г 

Заловен е "светофарния автокрадец"

Л.Г. е с 11 присъди - 10 ефективни и една условна. От месец октомври 2011 г. бил обявен за общодържавно издирване

Мъжът е задържан след едномесечно разследване. На 16 януари, около 19.40 часа, на кръстовище във Велико Търново, на червен светофар бил спрял лек автомобил „Пежо”, управляван от 42-годишна жена. В този момент чрез отваряне на предна дясна врата на колата неизвестен направил опит да отнеме дамска чанта с документи, телефон и 220 лв. Опитът му претърпял провал, тъй като жената оказала съпротива и се намесили полицаи. Извършителят пуснал чантата и побягнал. След кратко преследване той бил настигнат и задържан от служители на РУП – Велико Търново. Установена била самоличността му – Л.Г. /33 г./ от с. Павел. Той е с 11 присъди - 10 ефективни и една условна за кражби, грабежи, трафик на хора, ползване на документи с невярно съдържание, укриване на данъци и др. Заедно с него е заловен и Б.К. /51г./ от Стара Загора, с 6 присъди - пет ефективни и една условна, предимно за домови кражби, както и ползвания от него лек автомобил Шкода „Фабия”, взет под наем. В хода на разследването е установено, че Л. Г. е извършил още четири подобни престъпления на територията на града. Допълнителна проверка установила, че такива деяния извършвал и на територията на Стара Загора и Варна. От месец октомври 2011 г. бил обявен за общодържавно издирване от ОДМВР – Ст. Загора, във връзка с влязла в сила присъда за грабеж, извършен през 2009 г., в условията на опасен рецидив.
Извършени са претърсвания на адреси във Велико Търново и Стара Загора, където Л.Г. и Б.К. живеят постоянно. Открити са множество вещи, предмет на престъпления. Л.Г. е направил пълни самопризнания, привлечен е в качеството на обвиняем. След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража”, Б.К. е освободен.
С постановление на окръжната прокуратура мярката на 33-годишния Л.Г. е удължена за 72 часа, предстои искане за постоянното му задържане. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама