Новини » Крими

Задържаха 24- годишен за палеж на лек автомобил



Admin25.03.2012г 

Задържаха 24- годишен за палеж на лек автомобил

В петък малко преди 3 часа сутринта собственик на автомобил “Опел Вектра” сигнализирал в районното управление, че колата му е запалена пред нощно заведение в града. Мъжът, който работи като охранител на клуба, съобщил, че излизайки на улицата е видял непознат да излива течност върху паркираното превозно средство. Минути по-късно лекият автомобил бил обхванат от пламъци, а извършителят избягал. Огънят бил погасен от собственика и други клиенти на заведението, а щетите по превозното средство били само по предните десни подкалник и калник.
Благодарение на светкавичната реакция на служителите на реда и предприетите незабавни оперативни действия извършителят бил задържан. Оказало се, че 24-годишният Р.Л. многократно е регистриран и осъждан за кражби и шофиране след употреба на алкохол.
Младият мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършване на престъпление по чл. 330 от НК. Уведомена е районната прокуратура. В момента се извършват експертизи и процесуално-следствени действия за пълното документиране на случая.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама