Новини » Крими

Две гонки бяха предотвратени по време на поредната акция



Admin01.04.2012г 

Две гонки бяха предотвратени по време на поредната акция

Трима таксиметрови водачи шофирали без книжки, над 60 са санкционирани с актове за различни нарушения

Специализираната полицейска операция, в която участваха пътни полицаи от столичната дирекция и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, стартира снощи в 22.30 ч. и приключи в 05.30 ч. тази сутрин. Целта на поредната съвместна акция беше установяване на шофьори, управлявали автомобили след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и на такива, които извършват таксиметрова дейност без необходимия лиценз.
Десетте мобилни екипа насочиха вниманието си най-напред към централната част на столицата, а впоследствие извършиха многобройни проверки и в периферията на града.
В хода на акцията са проверени 540 автомобила, от които 340 таксита. Около 250 са проверените водачи за шофиране след употреба на алкохол като е засечен само един, седнал зад волана пиян. 25-годишният бил спрян на бул. "Патриарх Евтимий" към 01.00 часа тази сутрин, а дрегерът отчел 0.75 промила алкохол в кръвта му. Проверяващите тествали друг шофьор за дрога, след съмнение за неадекватно поведение, но се оказало, че пробата е отрицателна. Установени са трима неправоспособни водачи, които управлявали таксиметрови автомобили - на двама срокът на книжките им бил изтекъл, а третият изобщо не притежавал такава.
Общият брой на санкционираните за нередовни документи шофьори е 43, от които 41 са водачи на таксита.
Органите на пътната полиция са съставили 53 акта на шофьори за различни нарушения, от които 51 са на таксиметрови водачи. Глобените с фишове са 12, половината от които отново са таксиметраджии.
Пътните полицаи предотвратили организирането и провеждането на две незаконни състезания с автомобили – в района на ТЕЦ-София и голяма търговска верига за строителни материали в покрайнините на столицата.
Екипите на пътната полиция са извършили оглед и на три тежки пътни инцидента, станали на територията на столицата през изминалата нощ.




Коментари

Добави коментар

Реклама