Новини » Застраховане

С 20% са скочили жалбите срещу некоректни застрахователи



Admin24.04.2012г 

С 20% са скочили жалбите срещу некоректни застрахователи

Застрахователните компании масово ползват административен трик, за да плащат възможно най-ниско обезщетение за имуществени вреди по "Гражданска отговорност". Застрахователите се позовавали на методика за уреждане на претенции за вреди върху МПС-та, която действа от 2006 г. Методиката обаче определя само минималните цени, а не крайните. Това сочи статистика на Националната асоциация за защита на застрахованите, съобщава paper.standartnews.com.

Застрахователите разчитат, че гражданите не познават нормативната уредба, и така им пробутват обезщетения, по-малки от действителната стойност на загубите им. Това коментира председателят на асоциацията Виталий Зарков.

Застрахователят е длъжен да възстанови напълно сумите за ремонт на повредения автомобил, като фактурата трябва да бъде осребрена в пълния й размер в срок от две седмици, напомнят от асоциацията. Според тях трикове, с които жилят шофьорите, ощетяват най-вече собствениците на леки автомобили.

От организацията съветват застрахованите да се борят докрай за полагащото им се обезщетение. Само в началото на тази година асоциацията е помогнала на 12 души да получат обезщетенията си в пълен размер.




Коментари

Добави коментар

Реклама