Новини » Крими

Пет крадени автомобила са иззети при операция “Железаря”



Admin11.05.2012г 

Пет крадени автомобила са иззети при операция “Железаря”

В мащабната операция, проведена на територията на Софийска област, са участвали служители от сектор „Престъпления по пътищата”, от икономическа и криминална полиция и експерти от ОДМВР - София, техни колеги от районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в Пирдоп, както и представители на РИОСВ - София.
Инспектиращите направили изненадваща проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Златица, стопанисван от И.И. /40г./, известен с прякора Лудия. За него имало информация, че изкупува и съхранява метални елементи, крадени от частни домове, електроразпределителната мрежа и железопътната структура, както и че се занимава с разглобяване на крадени автомобили.
Данните били потвърдени, когато в хода на проверката, на територията на пункта, били установени пет леки автомобила - ”Фолксваген Пасат”, “Фолксваген Голф”, “Мерцедес 124”, “Пежо 106” и “Форд Ескорт”, без регистрационни табели и с извършена интервенция по номерата на рамите. Колите са иззети, а срещу собственика на пункта е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345А от НК.
На И.И. е съставено и предписание от служителите на РИОСВ за незабавно прекратяване на дейността с излезли от употреба моторни превозни средства, електрическо и електронно оборудване. За констатирано нарушение - съхраняване на бутилки с втечнени газове на пряка слънчева светлина, му е съставен акт от служителите на районната служба ПБЗН.
С полицейска заповед 40-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.
Продължава работата по документиране на цялостната му престъпна дейност.




Коментари

Добави коментар

Реклама