Новини » Тунинг

Стивън Тайлър - най-бързият рок-динозавър



Admin03.06.2012г 

Стивън Тайлър - най-бързият рок-динозавър



Рок-ветеранът и несменяем фронтмен на групата Aerosmith Стивън Тайлър си е направил като за пред пенсия прескъп и уникален подарък. Поръчал си е и са му направили в ателието Hennessey Performance родстър Hennessey Venom GT Spyder. Проблемът при поръчката бил, че дотогава колата се предлагала само като купе, но за бащата на една от най0красивите актриси в света Лив Тайлър веднага направили изключение.

Набързо резнали покрива на един Lotus Elise, моделът от който е развита супермашината Hennessey Venom, вкоравили купето и връчили в доста оперативен порядък колата на певеца. Така, с помоща на хората на Hennessey Performance, Стивън Тайлър е вече най-бързата рок-звезда в света. Защото за неговия Hennessey Venom GT Spyder максималната скорост е 440 км/ч, от място до 100 колата се ускорява за 2,5 сек, а 320 км/ч се постигат за 15,3 сек. Hennessey Venom GT Spyder има 6,2-литров мотор на GM LS9, мощността на който, благодарение на двата турбокомпресора, достига 1200 к.с.

В САЩ купе-вариантът се продава за $950 000 (754 000 евро), а за родстъра си Стивън е платил $1,1 милиона (862 700 евро), ставайки и собственик на най-скъпата и уникална модификация на Lotus Elise в света. Hennessey Venom GT купе е сред най-редките автомобили в света - правят се по няколко бройки годишно.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама