Новини » Крими

Полицаи иззеха незаконно оръжие и документи за автомобили



Admin23.06.2012г 

Полицаи иззеха незаконно оръжие и документи за автомобили

Криминалистите са работили по два сподни случая:

При районна обиколка вчера към 15.15 часа, на паркинга на голям столичен хранителен магазин служители на Шесто РУП-СДВР проверили 42-годишния Д.Б. .Той е с българско и сръбско гражданство, с адресна регистрация в ж.к. „Бъкстон“. В жабката на мотопед му “Веспа” полицаите открили пистолет “PHP – MV”, без фабричен номер и празен пълнител, кутия с 47 патрона, три пълнителя за огнестрелно оръжие /размери 20/3 см/, 26-сантиметрова нарезна цев и още един патрон /13.8/2 см./. Извършен е оглед от дежурна група при ШестоРУП - СДВР .
По-късно, при проверка на адреса, където е регистриран Д.Б. е изяснено, че 2 години той не живее там, а обитава под наем жилище на територията на същото РУП. При претърсването там са намерени и иззети: 4 регистрационни табели от фирмен автомобил „Ауди А4“, който не е бил обявен за издирване, немски регистрационен талон за „БМВ 560 L“ и плик с немски документи за лек автомобил „БМВ“, 5 печата, 10 стикера за немски регистрационни табели, метална планка с щамповани индекси, сходни на номер на рама за лек автомобил и 6 заготовки за автомобилни ключове.
Образувано е досъдебно производство. Д.Б. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Материалите са подготвени за доклад в Софийска районна прокуратура.

В Стара Загора са работили по разкриване на подобно престъпление:

Копия от документи, необходими за получаване на шофьорски книжки и незаконно притежавано оръжие са иззети при акция на служители от «Икономическа полиция» и сектор «Пътна полиция» в ОДМВР – Стара Загора. Полицаите предприели акцията в хода на досъдебно производство, образувано по чл. 308 от НК срещу низвестен извършител. Претърсени са жилищата на 43-годишната И.К. от Стара Загора, Т.Т./74г./ от с. Сърнево и сина му – И.И./51 г./ от областния град, като в неговия автомобил «Мерцедес» са открити многобройни документи. Сред тях - копия от документи за завършено образование, свидетелства и дипломи за завършено основно образование, учебни карти на обучаеми за водачи на МПС категория «В», издадени от частна старозагорска фирма и др. веществени доказателства, свързани с разследването. Иззети са и незаконно притежавани, придобити и държани без разрешение огнестрелни оръжия: пистолет «Макаров» - 9 мм. без номера, въздушна пушка - 22 калибър, 12 патрона калибър 7,62 за автомат «Калашников», 10 ловни патрона - 12 калибър, около 70 патрона за малокалибрено оръжие. Работата по случая продължава. Материалите са докладвани на прокуратурата.




Коментари

Добави коментар

Реклама