Новини » Крими

Задържани са нарушители, атакували с оръжие две бензиностанции



Admin25.06.2012г 

Задържани са нарушители, атакували с оръжие две бензиностанции

Операцията на криминалистите е проведена на 23 юни след разследване, стартирало на 31 май. Към 03.20 часа в дежурната част на РУП - Нови пазар бил получен сигнал от паник-бутон за нарушение в бензиностанция. Полицейски екип е извършил оглед и разпитал служителите. Изяснено било, че трима непознати нахлули с маски на главите, заплашили ги с оръжие, нанесли им побой и отнели наличните 100 лева.

После заредили колата си „Фолксваген Голф“ с гориво за около 34 литра и отпрашили в неизвестна посока. Направената справка установила, че табелите на автомобила са издадени на друго моторно превозно средство. Пет часа по-късно колата била опожарена и открита в землището на с.Могила.Установено е, че тя е открадната от с. Осенец, Разградско и е обявена за издирване на 30 май т.г..

На 22 юни т.г. вечерта отново чрез паник – бутон бил получен сигнал за нарушение в бензиностанция - този път на АМ “Хемус” край Нови пазар. Служител на обекта обяснил, че бил заплашен от непознат, който отнел наличната сума от 100 лева, след което избягал в неизвестна посока. В хода на предприетите действия криминалистите стигнали до Ж.Ж. /36г./ от Варна, осъждан за грабеж. Установено било, че той е в дома на родителите си в с. Каспичан, където е и задържан. Малко по-късно, с помощта на криминалисти на ОДМВР-Варна, са задържани и двамата му съучастници – А.Я. /37г./ и И.И. /58г./ също от Варна. Извършени са множество процесуално-следствени действия на адресите, обитавани от триото.

Намерени и иззети са: газов пистолет, латексови ръкавици, регистрационни табели на лек автомобил, антирадарно устройство, музикална уредба. Тримата са привлечени като обвиняеми по чл. 199, ал.1, т.2 от НК и с постановление на Окръжна прокуратура - Шумен мярката им за задържане е удължена на 72 часа.




Коментари

Добави коментар

Реклама