Новини » Крими

Задържани са петима рецидивисти, откраднали лек автомобил в Ботевград



Admin03.07.2012г 

Задържани са петима рецидивисти, откраднали лек автомобил в Ботевград

След 12-часова упорита работа автомобилът е открит, а извършителите на престъплението - задържани. В неделя сутринта собственикът подал сигнал в полицията, че през нощта неизвестни са откраднали лекия му автомобил “Фолксваген Голф 2”, паркиран пред дома му. Криминалистите се заели незабавно с разрешаването на случая, колата била обявена за общодържавно издирване.

В хода на разследването се установило, че около 3.30 часа Д.Д. /18 г./ и Г.С. /20 г./, и двамата от Ябланица, разбили вратата на колата. Възползвали се, че ключовете били оставени на таблото, натоварили останалите трима от групата и потеглили към столицата. Тримата 15- годишни, които са с десетки регистрации за кражби, разбили лек автомобил в кв. “Христо Ботев”, от който откраднали CD, след това се насочили към втори, но били задържани от автопатрул на Първо РУП.

Двама от тях били отведени в районното управление, третият успял да се изплъзне и да избяга при тарторите на бандата. Вече в намален състав, групата се качила отново на крадения Фолксваген и отправила към Елин Пелин. Там разменили колата с “Опел Астра” и потеглили в посока Луковит.

По пътя оставили непълнолетния си съучастник в Ботевград. В опит да прикрият следите си, двамата тартори на групата продали „Опел“- а за 300 лева и се спазарили със свой познат да ги закара до домовете им. Двамата обаче били неприятно изненадани от служителите на реда и доведени в районното управление в Ботевград.

Непълнолетните, и двама с условни присъди, са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите им. Д.Д. и Г.С. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа, а впоследствие са предадени на столичното Първо РУП за продължаване на работата по документирането на случая.




Коментари

Добави коментар

Реклама