Новини » Блогсфера

Peugeot 208 GTi: Завръща ли се легендата?Admin26.09.2012г 

Peugeot 208 GTi: Завръща ли се легендата?

VW Golf GTi беше колата, с котяо се създаде класа на горещите хечове. Но Peugeot 205 GTi беше магическото автомобилче, което през 80-те години безусловно се окичи с титлата „най-добра джобна ракета”.

Peugeot се опитват да върнат част от старата си слава, отдавна открадната от машини като Mini Cooper и Renault Clio RS. Предстои да видим дали ще успее, доколкото новото Peugeot 208 е създадено повече като дамска кола, отколкото като утилитарен мъник.

208 GTi разчита на същия 1,6 литров турбо-мотор, който намираме под предния капак на Mini Cooper JCW. Максималната мощност от 197 к.с. е с 22 повече в сравнение с отиващия си модел 207 GTi. Трансмисията е 6-степенна, механична и в комплект с двигателя успява да ускори малката френска ракета до 100 км./час за по-малко от 7 секунди. Хулиганстването е подкрепено от възможността за напълно изключване на ESP системата, което е добре, но пък липсата на диференциал с ограничено приплъзване, не е чак толкова добра.

Със старта на продажбите, Peugeot ще предложат 50 специални екземпляра от 208 GTi в перлено бяло със 17-цолови, ониксово черни джанти. Ще ги разпознаете и по френския флаг върху предрадиаторната решетка, с който ние лично не бихме парадирали.

Източник: БГ автоблог / Интересно за автомобили
Коментари

Добави коментар

Реклама