Новини » Крими

17-годишен младеж беше задържан в Костинброд след поредната кражба



Admin05.10.2012г 

17-годишен младеж беше задържан в Костинброд след поредната кражба

Тийнейджър рецидивира от кражба на мотопеди до кражба на коли.

На 2 октомври в полицията бил получен сигнал за откраднат лек автомобил „Пежо 306”. По данни на тъжителя колата била отключена, а ключът бил оставен на стартера. Няколко часа по-късно пежото било намерено изоставено в района на бензиностанция. При анализ и изследване на откритите при огледа следи по безспорен начин била установена самоличността на извършителя - 17-годишен младеж, адресно регистриран в Панагюрище, живущ понастоящем в с. Горна Василица.

От извършената справка станало ясно, че непълнолетният е обявен за общодържавно издирване от РУП- Панагюрище. Вчера в хода на специализирана полицейска операция, реализирана от криминалисти от ОДМВР- София и колегите им от Костинброд и Костенец, 17- годишният бил задържан на територията на столицата. В хода на разследването полицейските служители установили, че младежът е автор и на други три кражби, извършени в няколко последователни дни.

На 27 септември около 3.30 часа призори от частен двор откраднал мотопед, който впоследствие продал в София. Следващата нощ откраднал втори мотопед, който също продал в столицата. И двата мотопеда са намерени и иззети. На третата нощ тийнейджърът откраднал лек автомобил „Фолксваген Голф 2”, паркиран отключен.

Пред полицаите 17-годишният признал, че се е возил до с. Волуяк, на връщане към Костинброд колата загаснала и той я зарязал до пътното платно с ключовете на таблото. Въпреки крехката си възраст, младежът има завидно криминално досие - десетки регистрации за кражби, противозаконно отнемане на МПС, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, извършвани на територията на Панагюрище, Девин, Стралджа, Смолян и Костинброд.

Непълнолетният е обитател на дома за деца, лишени от родителски грижи, в Панагюрище, откъдето след бягство е обявен за общодържавно издирване на 14 август. За извършените от него криминални деяния младежът е осъден на „пробация”. Задържан е за 24 часа. Материалите са докладвани на районната прокуратура.




Коментари

Добави коментар

Реклама