Новини » Тунинг

BRABUS успя да намали разхода чрез... тунинг



Admin24.10.2012г 

BRABUS  успя да намали разхода чрез... тунинг

Читателите на водещото германско автомобилно списание "auto motor und sport" за седми пореден път провъзгласиха компанията от Ботроп за BEST BRAND 2012 в категория "Tuner". Още от първото читателско гласуване, което се проведе през 2006-а г., BRABUS неизменно печели първото място. Допитването, наречено "Die besten Autos - BEST CARS 2012" изисква от анкетираните да назоват тунера, чийто продукти те намират за особено убедителни. През 2012 г. 52% от анкетираните са гласували за BRABUS, останалите 48% са разхвърляни между множество други марки.

"Ние сме особено доволни от този резултат. Седмата поредна титла "Най-добра марка" не само увенчава 35-тата ни годишнина като компания, която празнуваме тази година, но и ни мотивира още повече да продължим да развиваме автомобилите и тунинг-компонентите с марка BRABUS, с които да отговорим на високите очаквания на нашите клиенти" - коментира наградата Изпълнителният директор на Брабус проф.х.к. Бодо Бушман. BRABUS е най-големият независим автомобилен тунер в света, притежаващ и статут на автомобилен производител. В допълнение към фабриката в Ботроп (Германия), BRABUS притежава собствени подразделения в Дубай (OAE) и Ървайн, Калифорния (САЩ). Глобалната дистрибуторска мрежа на BRABUS включва над 100 държави, сред които е България, представена от изключителния вносител Ратола Корпорация.

СЕНЗАЦИЯ: Тунинг, който сваля разхода!

Повече мощност, по-висок въртящ момент и същевременно по-нисък разход на гориво. Възможно ли е това? Новината за новия ECO PowerXtra тунинг на BRABUS провокира сензационен репортаж на германския телевизионен канал n-tv. Равносметка: след инсталиране на BRABUS ECO PowerXtra D6 (III) разходът на Mercedes ML 320 CDI пада с повече от литър на 100 км!

n-tv, водещият новинарски канал на Германия, пожела да провери лично: наистина ли BRABUS ECO PowerXtra подобрява разхода на гориво на дизеловия двигател въпреки повишената мощност? Продуцентите на n-tv Motor, седмичното магазинно предаване за автомобили по n-tv, ангажираха за водещ на теста Клаус Нийдцвидц.

Серийният ML 320 CDI е дал на теста среден разход от 11.1 л на 100 км, а далеч по-мощната BRABUS версия на същия автомобил и на същия път е похарчила едва 9.4 л на 100 км – разликата е 1.7 л на 100 км!

BRABUS n-tv test

При това икономията на BRABUS е реализирана при средна скорост 75 km/h, с 9 км/ч по-висока, отколкото при пробега на серийния ML. Разликата във времето на пробега е 10 мин., естествено, е в полза на BRABUS.

Равносметката от теста потвърждава философията на BRABUS да създава повече удоволствие от шофирането чрез модерен тунинг, като същевременно пести гориво при равни пътни условия и стил на управление.

Собственикът и изпълнителен директор на BRABUS - Професор х.к. Бодо Бушман е особено доволен от резултата: "Tози тест е доказателство, че нашата концепция работи! Ние следваме един простичък принцип: Повече въртящ момент означава по-ниски обороти на двигателя, което означава по-добра икономичност. А по-добрата икономичност означава също намаляване на емисиите на въглероден двуокис".

Мощностните пакети за дизелови двигатели BRABUS ECO PowerXtra® се предлагат за почти всички актуални CDI модели на Mercedes. Инсталацията им сe извършва в рамките на половин час в сервиза на изключителния представител на BRABUS за България Ратола Корпорация.
Всички мощностни пакети BRABUS ECO PowerXtra® се покриват от уникалната тунинг-гаранция на BRABUS, достигаща до 3 години или 100,000 км в зависимост от пробега на автомобила (справка: Гаранционни условия на BRABUS от Ноември 2006 г.). Подсилените от BRABUS двигатели отговарят на същите стриктни Евро IV/Евро V регулации като серийните двигатели.




Коментари

Добави коментар

Реклама