Новини » Крими

Вещи и части от крадени автомобили са открити при операция на полицаи от СДВР в автокъщи и автоморги



Admin02.11.2012г 

Вещи и части от крадени автомобили са открити при операция на полицаи от СДВР в автокъщи и автоморги

При полицейска акция проведена в София били проверени редица автокъщи и автоморги, в които били открити множество вещи и части от крадени автомобили, както и три коли с интервенции по рамата.
Акцията била проведена от служители на Сектор „ Престъпления свързани с МПС”, съвместно с техни колеги от отдел „Противодействие на икономическата престъпност” към столичната дирекция и със съдействието на НАП. През месеците септември и октомври служителите посетили 12 автоморги и 4 автокъщи на територията на Второ, Шесто, Седмо и Девето районни управления. В обектите били установени 3 МПС и авточасти от 15 автомобила, предмет на противозаконно отнемане в България и Италия от марките Ауди А3, Ауди А4, Ауди А6, БМВ Х3, БМВ Х5, БМВ Х6, Мерцедес Ц 320, Форд Куга и Фолксваген Кади.
Полицаите се натъкнали и на лек автомобил ”Фолксваген Туарег” с изтрити и заличени всички места, на които по принцип е изписан номерът на рамата. Проверяващите задържали две моторни превозни средства марка „Ауди” с английска регистрация с интервенция по рамата. В хода на проверката било установено, че липсват документи, регламентиращи дейността на обектите - разрешителни за разфасоване на бракувани МПС, договори с лицензирана фирма за извозване на отпадъци. За констатираните нарушения на фирмите, стопанисващи обектите служителите на отдел ”Противодействие на икономическата престъпност” при столичната дирекция и от НАП са съставили актове.




Коментари

Добави коментар

Реклама