Новини » Крими

Задържаха крадец след поредна кражба от лек автомобил



Admin10.11.2012г 

Задържаха крадец след поредна кражба от лек автомобил

Служители от Четвърто районно управление, съвместно с техни колеги от Столичната дирекция на вътрешните работи задържаха снощи около 20.30 часа в района на „Руски паметник”, Д.В./36г./ от София непосредствено след извършване на кражба от лек автомобил „Форд. Чрез счупване на страничното стъкло на колата Д.В. откраднал чантичка с лични документи, мобилен телефон и се отправил към лекия си автомобил„Опел Астра“. В момента на задържането му полицаите открили у него газов пистолет, а в колата - сигнална лампа.

Справка в полицейските регистри показала, че Д.В. има 20 криминалистически регистрации - кражби и противозаконно отнемане на МПС, 6 пъти бил осъждан за кражби. След задържането на мъжа органите на реда предприели претърсване на два адреса. На първия – в дома на приятелката му - А.Г./43г./ от Царево, която живеела в столицата без адресна регистрация, полицаите открили множество раници, чанти, дрехи и фотоапарати, както и лични документи на част от пострадалите при кражбите.

Вторият адрес, където живеел И.П./65г./, приятел на Д.В., криминалистите се натъкнали на голяма част от откраднатото - множество лаптопи, фотоапарати, два газови пистолета, дискове и друга техника. По първоначални данни 65-годишният мъж се занимавал с преинсталиране на софтуера, както и ремонтиране на откраднатата техника. Той също е криминално проявен - кражби, измами, отнемане на МПС и осъждан за кражби.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК. Работата по случая продължава.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама