Новини » Застраховане

"Гражданска отговорност" ще поскъпва плавно до края на годинатаAdmin15.11.2012г 

"Гражданска отговорност" ще поскъпва плавно до края на годината

Гражданска отговорност ще поскъпва плавно до края на годината. Една от причините за бъдещото увеличение са инфлацията и фактът, че полицата у нас струва значително по-малко спрямо съседни държави като Румъния, Сърбия и Македония.
Очаква се до края на годината поскъпването да е между 5 и 10%.
Друг фактор за поскъпването са нарастващите суми за обезщетения при катастрофи, причинени от български граждани в чужбина и компаниите може би ще увеличат премията само за полици със сертификат „Зелена карта“.

От юни са в сила нови лимити при обезщетенията по задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Така минималната застрахователна сума за неимуществени и имуществени вреди при телесно увреждане или смърт за събитие с едно пострадало лице вече е 2 млн. лв.
След влизане в сила на промените лимитите вече са двойно по-големи. Това обаче няма да повлияе на цената на застраховката. Компаниите знаят за промените отдавна и са ги имали предвид при определяне на тарифите от началото на тази година.

Застраховка "Гражданска отговорност" започва от 150 лева при еднократно плащане като най-евтини остават полиците за автомобили с мощност на двигателя до 1300 куб. см., а най-скъпи мощните коли над 2000 куб. см.

По-ниски са цените на застраховката за живеещите в малките населени места в сравнение с шофьорите от София и Варна.

Ако се сключи застраховка предимно за ползване на автомобила в страната, водачът получава отстъпка както и при възраст на собственика над 30 години, тъй като те се считат за по-нискорискови.

Вижте повече - ТУК.
Коментари

Добави коментар

Реклама