Новини » Застраховане

Време е за автомобилно застрахованеAdmin03.12.2012г 

Време е за автомобилно застраховане

Традиционно в застрахователния календар последните месеци от годината се асоциират с автомобилните застраховки.
И при някои стечения на обстоятелствата светът няма да спре да се върти и животът продължава – особено, когато имате застраховка. Когато избирате автомобилна застраховка.

Направете проучване какво се предлага на пазара, преди да сключите своята автомобилна застраховка. Освен покритие и цена на полицата е добре да се осведомите за стабилността на застрахователната компания и за нейните резерви. Това ще ви гарантира, че при евентуално произшествие Вие, като изряден притежател на полица, коректно ще получите нужното обслужване и обезщетение.
Търсете оптималното съотношение на цена и предлагано покритие. Понякога минимално доплащане може да ви подсигури срещу сериозни рискове – осведомете се за възможните допълнителни покрития. Можете да се договорите за допълнителни условия при ликвидация на щети, за ползване на официален сервиз, ремонт в чужбина и др.
Освен задължителната застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е добре да помислите и за доброволната Каско. Тази застраховка е важна, защото осигурява обезщетение на собственика при нанесени щети на автомобила. Така например, ако тръгнете на път и претърпите инцидент, сумата, която ще сте инвестирали за покупка на тази застраховка, ще е значително по-малка от онова, което би трябвало да заплатите от джоба си, ако не сте застраховани.
Когато се срещате с Вашия застрахователен консултант, попитайте за отстъпка – лоялните клиенти с добра история на щетимост могат да получат бонус за това, че са коректни и изрядни на пътя.

Вижте повече - тук.
Коментари

Добави коментар

Реклама