Новини » Крими

Задържаха крадец на бус за откуп



Admin11.12.2012г 

Задържаха крадец на бус за откуп

В полицията е задържан 36-годишен мъж, противозаконно отнел МПС за откуп. На 1 декември 34-годишен собственик на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер” съобщил в полицията, че през нощта бусът е откраднат. Мерцедесът бил паркиран в района на кв. „Илиянци”, пред дома на служител в строителната фирмата на Д.З. По-късно един от работниците - Н.Р./56 г./, уведомил работодателя си, че срещу 4 000 лева може да си получи камиона обратно. Предприемачът се обърнал за съдействие към органите на реда. След издирване служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС” на СДВР открили автомобила в с. Реброво. На място са държани и Н.Р., синът му К.Р./ 34 г./ и В.Т./40 г./.

В хода на разследването е изяснено, че исканата сума е предадена на К.Р., а той дал парите на организатора на изнудването Я.И./36 г./, криминално проявен и осъждан за кражба на автомобил. Я.И. е задържан на излизане от чейнджбюро, където отишъл да обърне парите в евро.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Я.И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.346 ал.3 от НК и му е наложена мярка „парична гаранция” в размер на 1 000 лева. Разследващите установили и прекия извършител на противозаконното отнемане на камиона, който към момента се укрива от полицията.




Коментари

Добави коментар

Реклама