Новини » Крими

Петима мъже ограбиха два чуждестранни ТИР-а



Admin11.12.2012г 

Петима мъже ограбиха два чуждестранни ТИР-а

Служители на сектор „Престъпления по пътищата” към столичната дирекция установиха петима мъже, замесени в кражба от два чуждестранни ТИР-а. На 10 декември около 5.20 часа шофьорът на един от камионите, паркирани на ТИР- паркинг на входа към столицата откъм Пловдив, се обърнал за съдействие към патрул на магистрална полиция. Водачът заявил пред униформените, че открил срязано платнището на ремаркето на управлявания от него ТИР с турска регистрация. Липсвала част от товара – скъпи автомобилни гуми, които превозвал. Местопроизшествието е посетено от дежурната оперативна група, която установила, че на същото място имало и втори камион, но с унгарска регистрация, на който било източено горивото след пробив на двата му резервоара с бормашина. Служителите на столичната дирекция незабавно заградили района. В постройки в непосредствена близост до мотела са намерени и иззети 21 туби с различна вместимост, пълни с нафта, и 10 гуми.

На място е задържан собственикът на постройките и на близките автомивка, кафене и авторемонтна работилница З.З./37 г./ от София. Установено е, че едната барака се ползва за жилище от работника П.К. /27 г./ от Силистра, криминално проявен за кражби. С него в момента на проверката били още трима мъже, които излъчвали силна миризма на нафта - И.М./34 г./от кубратскотго с. Сеслав и софиянците Д.В./21 г./ и Т.И./20 г./ са известни на полицията за кражби.

Петимата са отведени в Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура Т.И. и Д.В. са привлечени като обвиняеми по чл.195 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „подписка”.




Коментари

Добави коментар

Реклама