Новини » Крими

Столичната полиция работи по установяване на съпричастността на 34-годишен извършител на грабеж



Admin17.12.2012г 

Столичната полиция работи по установяване на съпричастността на 34-годишен извършител на грабеж

На 8 декември около 18.00 часа 63-годишен таксиметров шофьор станал жертва на грабеж. Същата вечер той качил двама клиенти от ж.к. „Борово” до Студентски град. В близост до бл.9 в Студентски град единият от тях слязъл, провел разговор по телефона, върнал се в таксито и седнал зад таксиджията, заплашил го с нож и го принудил да седне на задната седалка. Преместил се на шофьорското място и потеглил, а по време на пътуването спътникът му пребъркал водача и му отнел 70 лева, мобилна станция, лични документи и връзка с ключове. Автомобилът спрял на ул. „Братя Миладинови” и двамата избягали в неизвестна посока.

63-годишният мъж дал описание на извършителите. След проведено разследване служителите на столичната полиция установили, че те са столичаните Г.Б. /33 г./- Теслата, регистриран за кражби и осъждан за убийство, и П.Ч. /34 г./ - също регистриран за кражби и грабеж и осъждан за кражба.

На 15 декември Г.Б. бил задържан и СРП му е повдигнала обвинение за престъпление по чл.198 от НК и му наложила мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Продължава издирването на П.Ч. както и работата по доказване на съпричастността на задържания към други подобни престъпления, извършени на територията на столицата.




Коментари

Добави коментар

Реклама