Новини » Кола на месеца

БМВ M3 купе - лиминирана серия



Admin21.12.2012г 

БМВ M3 купе - лиминирана серия

След 20-годишно отсъствие от пистите на германския шампионат за туристически автомобили (DTM) БМВ не само се завърна в надпреварата, но и спечели титлата както при пилотите, благодарение на канадеца Бруно Спенглер, така и при конструкторите. Това даде повод на дъщерното поделение на баварците M GmbH да пусне лимитирана версия от 54 автомобила от модела БМВ M3 купе.

Автомобилът DTM Champion Edition има максимално близка визия до състезателните баварки. За целта единственият предлаган цвят е черен, кръстен "Frozen Black metallic", като в добавка има редица карбонови елементи и хромирани акценти.
Уникалната визия на колата се допълва от трите ленти през средата на покрива и багажника, голямото M-лого на предните калници и канадските знамена на двете задни странични стъкла. При мотора промени няма и той е стандартният за БМВ М3 купе V8 с мощност 420 конски сили.

В салона впечатлява присъствието на повече карбонови акценти, подписът на пилота шампион на арматурното табло и поредния номер от серията на съответната кола. Облечените в алкантара волан, скоростен лост и дръжка на ръчната спирачка пък не присъстват в друг автомобил от марката БМВ.

Напълно естествено бордовият компютър има няколко функции, които улесняват засичането на редица показатели при състезателно шофиране, а сред настройките на основните системи в колата има много по-спортни, отколкото в базовия М-модел. Не липсват и удобства като навигация, отопляеми седалки, парктроник и т.н.

Всеки купил един от 54-те уникални автомобила получава и специален бонус - посещение на курс за състезателно шофиране на легендарното трасе Нордшлейфе, като сред инструкторите е и самият Бруно Спенглер.

BMW M3 DTM Champion Edition се прави в завода на баварците в Регенсбург, като цените за Германия тръгват от 99 000 евро с ДДС.

Дневник




Коментари

Добави коментар

Реклама