Новини » Блогсфера

Автомобилите около нас, които не се ползват



Admin27.12.2012г 

Автомобилите около нас, които не се ползват

Автор: Андон Иванов

Вървейки по улиците, понякога се случва да видим стар и занемарен автомобил. Разбира се ще си помислим, че от него нищо повече не може да стане, но истината е съвсем друга. Тази ръждясала стара купчина желязо може да е много ценна и това става, когато тя бъде предадена на правилното място – пунктовете за изкупуване на скрап. На тези места се изплащат определени суми за вехтото желязо и след това то се преработва, т. нар. процес на рециклиране, в който се взима всичко полезно от „боклук“, за да послужи за направата на нов такъв или да влезне в производството на други метални изделия.

Много хора не са в течение с изкупуването на стари автомобили за скрап, държат ги на паркинга или в гаража, където те хващат прах и заемат много място. Освен това за тях текат данъци и такси, поради факта, че не са отписани от движение. Всичко това са огромни загуби за собствениците им.

Колите за скрап не само ръждясват, но и пречат на гледката на минаващите хора. За целта всеки един съвестен гражданин трябва да положи максимални усилия, за да бъде отстранен проблема. Ако вие не притежавате такъв автомобил, но го виждате редовно на близкия паркинг в квартала, може да проучите чий е. Когато се свържете със собственика му да го посъветвате как стои въпроса с автоморгите или пунктовете за скрап. По този начин, освен, че ще направите по приветливо мястото пред блока си, ще спомогнете за опазването на природните ресурси, ще предотвратите замърсяването на околната среда и ще допринесете личните разходи на вас или съседа да намалеят и дори да подпомогнете семейния бюджет, чрез еднократното плащане, което ще получите в резултат на предаване на желязото за скрап. Освен всичко изброено, предавайки старата кола в автоморга вие давате възможност на друг да се сдобие с нужна част, която за вас е вече непотребна вещ.

Автоморгите са много на брои и всяка една от тях си има своя оферта за изкупуване на коли на старо. Така, че ако е първата не ви допаднат цените винаги може да скокнете и до някоя съседна.

Ако сте решили да предадете колата за скрап, то по изкупните пунктове много добре се приема това решение и отново ще получите немалко парични суми за ненужния боклук. В скрап пунктовете предлагат услугата извозване, което напълно ще ви облекчи от главоболията да се занимавате с превозването й, а и документацията по отписването остава изцяло тяхно занимание.

Без значение кое решение ще вземете, много често то се определя от състоянието на автомобила вие ще сте в изгодната позиция.

Предавайки старият автомобил или помагайки на друг човек да свърши тази задача вие се явявате като спасител на планетата, допринасяте на множество сектори за продължаване на дейността им и спомагате като цяло съхраняването на човечеството.

По-подробна информация за цените и услугите, които предлагат автоморгите и скрап пунктовете може да намерите в интернет или да проучите региона, в който живеете.

Прочетете повече по темата: coffebreak.info




Коментари

Добави коментар

Реклама