Новини » Блогсфера

Автостоп - за и против



Admin06.02.2013г 

Автостоп - за и против

Пътували ли сте на автостоп ? Ако не сте, задължително добавете това преживяване в списъка си с „Нещата, които трябва да направя, преди да дойде краят на света”, „Нещата, които трябва да направя, преди да се пенсионирам” или „...преди да навърша 30”, или какъвто там списък си имате. Което и да е, няма значение. Просто го направете.
Няма да ви лъжа, има доста неща, от които да се пазите – катастрофи, трафик на хора, шофьори-убийци и прочее, но ако следвате няколко основни правила, вероятността да избегнете гореспоменатите опасности е голяма.

Преди всичко, не тръгвайте на стоп сами. Особено, ако ви е за първи път. Желателно е да сте с някого, който има опит в това или поне с човек, на когото можете да разчитате.
Другото важно нещо е да прецените шофьора, който предлага да ви качи, преди да влезете в колата му. Ако ви изглежда съмнителен, не се качвайте. Ако впоследствие нещо ви притесни, намерете си оправдание, за да слезете по най-бързия начин.
Уверете се, че водачът на превозното средство е опитен. Не се качвайте при млади, каращи бързо шофьори. Огледайте колата за бутилки от алкохол и преценете поведението му. Ако изглежда изморен или неадекватен, по-добре изчакайте следващия.
И не на последно място по важност – внимавайте къде стопирате. В никакъв случай не го правете извън локалното платно или на напълно безлюдно място. Старайте се да сте максимално близо до цивилизацията.

Сега, след като преминахме през страшната част, нека дойдем на хубавата.

Пътувайки на стоп, можете да се запознаете с най-различни хора и със сигурност ще съберете много интересни неща за разказване.
Чакането също има своя чар. Сигурно сте чували от познати за няколкочасови чакания за превоз, завършили със слънчево изгаряне само на ръката, с която се стопира, забравена раница на магистралата или спане в палатка от другата страна на мантинелата. Докато не се прибереш вкъщи, всичко това ти се струва ужасно, но скоро се превръща в поредната весела история.


Още по темата - БГ Дама




Коментари

Добави коментар

Реклама