Новини » Блогсфера

Жената се познава по...колатаAdmin08.02.2013г 

Жената се познава по...колата

Колите  нямат универсален наръчник за употреба, но все пак се намира по някое и друга четиво за поддръжка и ремонт, а и трябва първо да сте изкарали книжка, за да ви дадат кола.

Докато жените... ги дават ей така – без книжка и... на всеки срещнат.

Това, разбра се, не е добра идея. И тъй като повечето мъже разбират доста от коли, но не разбират от жени, да видим какво можем да научим за жените от общуването ни с колите. Със сигурност ще се намерят не много, но полезни паралели…

10. Никога не купувай от приятел

По принцип обратното звучи логично. Никога не знаеш историята на една употребявана кола, така че защо да не купиш такава от някой, на когото вярваш?

Ами не. Проблемът е, че ако купиш кола от приятел, после трудно ще останете пак приятели. Същото е, ако вземеш и жена от него. Дори и по зле…

9. Малко да я лъсна и ще стане като нова? Няма такова нещо!

Виждаме някоя страхотна преди кола и ни се приисква да я спасим. Малко козметика, малко лъскане тук-там и ще светне като нова.

В реалността няма такова нещо. Малцина собственици имат парите, търпението и познанията, за да вдигнат отново една даже не грохнала, а поизтъркана бричка, на която й е минало времето. Това си иска направо професионални грижи и години труд.

Същото е с жените. Гледаш я поовехтяла, ама готина – малко да я понаучиш това-онова, да я поотупаш от праха и ще стане върха.

Обаче не – ти може и да искаш да си наистина добър мъж, обаче не би ти харесало да те насилват, за да станеш перфектен, нали? Е, при жената е същото – не очаквай тя да се промени само за да ти угоди.

8. Лъскавите коли правят впечатление

Качи се на нов модел тунингован Мерцедес или БМВ и гледай какво става. Веднъж си направихме експеримент – оставихме една такава кола на паркинга пред хипермаркета и се скрихме в храстите. За половин час кой ли не се изсипа да я оглежда и пипа, докато си мислеше, че никой не го наблюдава.

С жените е същото. Голям гъдел за егото е да те видят с умопомрачителна приятелка или съпруга, обаче мисли какво правят с нея, когато си мислят, че ти не гледаш.

7. Първо направи тест драйв, преди да се вържеш

Когато купуваш кола, първо решаваш каква ти трябва и после почваш да я търсиш –физически и онлайн. Определено не купуваш нещо, което лично не си видял, нали? Даже не хукваш веднага по първата, която – на пръв поглед – изглежда подходяща.

Те въобще мнозина изглеждат подходящи, но никога не знаеш дали наистина е така без да си поджиткал малко и опитал лично коя как е.

И при жените е същото. Да, вероятно сред роднините ти в миналото има много такива, които само са оглеждали отвън и са пробвали как е отвътре чак като са се оженили. Защо иначе мислиш, че всички гледат така намръщено по старите снимки?

6. Слушай колата си

От време на време забравяме и вземаме колите си за даденост. Отплесваме се в други неща – работа, деца, купони с приятели. И един ден напълно внезапно и изневиделица те се чупят непоправимо.

Добрият шофьор винаги слуша с половин ухо шума на двигателя. И не би ви повярвал, ако му кажете, че нищо не сте чули и забелязали, когато преди километър ви е паднало… гърнето примерно.

Така е и с жените. Добрият мъж трябва да слуша какво казва приятелката/жена му. И пак ще има изненади, но това е принципно невъзможно – да няма някакви дребни проблеми. Просто я слушайте повече.

5. Някои коли не си струват поддръжката

От всичките прилики между колите и жените, тази е най-тънката.

Да, наистина трябва да слушаш и едните, и другите постоянно и да си в час с нуждите и проблемите им. Но трябва и да знаеш кога да си тръгнеш, ако се наложи.

Това никога не е лесно решение, когато става дума да се разделиш с една кола. А с жена е още по-трудно. И в двата случая няма добър съвет кога и дали е точният момент. И в двата случая след това най-вероятно поне за малко ще съжаляваш за това си решение.

Вярвай на инстинктите си и прави онова, което чувстваш отвътре, че е най-добре.

4. Винаги ще помниш първата

Ако си имал късмета първата ти кола да е перфектна и чисто нова, то: 1) ти си гъзар, и 2) никога няма да разбереш какво е да си скъсаш гъза от бачкане, за да си купиш най-готината кола втора ръка, за която мечтаеш и която можеш да си позволиш.

Това е една връзка на постоянна любов и омраза, пълна с всякакви инциденти и откази, и тя никога не трае дълго. Един ден се разделяте, но за добро или зло, ти ще я помниш винаги.

Така е и с първата ти връзка. Вероятно много бързо ще разбереш, че двамата ужасно сте сбъркали, но след време ще се смееш на всичко това и ще си доволен, че си я приключил.

3. След катастрофа колата никога вече не е същата

Автомонтьорите правят чудеса дори с тежко катастрофирали коли. Слагат същата боя, същите части. Даже вози точно и върви отлично.

Не можеш обаче да излекуваш психологическата травма. Ще си спомняш как е била колата преди и ще забележиш дребни проблеми, които преди не ги е имало.

Често е същото и след голяма катастрофа в една връзка, изневяра примерно. Може и двамата да се опитвате да поправите щетите, но рядко нещата се връщат обратно там, където са били.

2. Да си гъзар е скъпо удоволствие

Колите имат индивидуалност. Вземете който искате собственик на екзотична кола. Той й се кефи толкова повече, колкото повече я използва.

За него всяко запалване на двигателя е като хвърляне на зарче – какво ще ми се падне този път? Дали ще е някакво велико преживяване или просто съм се изтръскал неколкостотин кинта за тая излишна екстра?

Ние, обикновените хора, не виждаме нито сериозните усилия, нито сериозните средства, които един собственик на екстравагантна кола хвърля, за да ни впечатли, когато го забележим да преминава покрай нас с нея.

Същото скрито удоволствие – с и без кавички – е да притежаваш екстравагантна жена. Само хвърлете едно око на ценоразписа на Сваровски например и става ясно защо, нали?

1. Поддържай я редовно

Очевидно е, че не си собственик на някаква суперкола, която изисква двигателят й да бъде разглобяван и отново сглобяван всеки няколко години като част от нормалното й обслужване.

Постоянната поддръжка на едно малко по-ниско ниво обаче важи безусловно за всеки от нас, както видяхте и в предните 9 съвета. От всичко, което една кола може да ви научи за връзката ви, това е най-важното.

Не е необходимо да правите тежки основни ремонти. Забавлявайте се. Бъдете внимателни, грижовни, активни и винаги поддържайте нещата – това ще ви помогне да избегнете много проблеми, ще удължи значително връзката ви и ще я направи по-полезна и за двете страни.

По AskMen и ВГ Татко
Коментари

Добави коментар

Реклама