Новини » Крими

Криминалисти от ОДМВР-София разбиха престъпна група за серия кражби на автомобили в областта



Admin11.02.2013г 

Криминалисти от ОДМВР-София разбиха престъпна група за серия  кражби на автомобили в областта

На 6 февруари в районното управление на полицията в Ихтиман се получил сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Джета”, паркиран пред адреса на ползвателя му. По случая било образувано досъдебно производство, а автомобилът - обявен за общодържавно издирване. Служителите от криминална полиция в РУП-Ихтиман стартирали издирвателни и процесуално-следствени действия, в които се включили и техни колеги от областните дирекции в София и Пазарджик.

В резултат на съвместните действия още на следващия ден извършителите на престъплението били разкрити и задържани. Оказало се, че това са четирима младежи, неизвестни досега на органите на реда- С.И./20 г./, Я.Д./21 г./, Ю.И./22 г./ и К.Ж./20 г./, всичките от Ихтиман. Противозаконно отнетият автомобил е намерен разкомплектован и подготвен за нарязване в нерегламентиран изкупвателен пункт в двора на 35-годишния П.П. в пазарджишкото село Виноградец.

Междувременно се получил сигнал за противозаконно отнет автомобил и в гр. Костенец. По данни на собственика колата му с марка „Ваз 2105” била отнета през нощта на 6 срещу 7 февруари. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия съвместно с колегите им от Ихтиман, криминалистите установили, че престъплението е дело на задържаната в Ихтиман четворка, а колата е открита разкомплектована в същото пазарджишко село.

В хода на разследването се установило, че в началото на декември миналата година младежката банда е отнела и автомобил „Фолксваген Голф”, паркиран пред адрес в Момин проход, като този път откраднатото возило било пласирано по аналогичен начин в Самоков. Четиримата направили пълни самопризнания и за други извършени от тях престъпления на територията на Софийска област.

След изтичане на 24-часовата им полицейска мярка извършителите са освободени по разпореждане на районната прокуратура. Разследващите продължават работата по документиране на цялостната им престъпна дейност.




Коментари

Добави коментар

Реклама