Новини » Крими

Поредна жертва по схемата "Катастрофа с роднина"



Admin13.02.2013г 

Поредна жертва по схемата "Катастрофа с роднина"

С 1300 лева по схемата ”роднина прегазил пешходец с автомобила си”, е измамен мъж от село Драгоево. Около 17.30 часа вчера на стационарния телефон на Ж.Ж. / 69 г./ неизвестен съобщил, че негов роднина е виновен участник в пътно- транспортно произшествие. За да му спестят неприятностите, била необходима известна сума пари.

Мъжът се доверил и дал на мнимия куриер 1 300 лева. Малко по-късно разбрал, че е измамен. В полицейското управление във Велики Преслав е започнало досъдебно производство за престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.
Седем опита за измами по същата схема са предотвратени в шуменското село Велино от снощи до тази сутрин. Благодарение на съобразителността на кмета няма нито един успешен. Оказало се, че снощи в едно от злоумишлените обаждания са искани 20 000 евро, за да бъде спряно наказателно производство срещу виновен участник в произшествие. Жената, на която се обадили, информирала веднага кмета, а той - полицията.

Преди време на всички жители в селото са разяснени сценариите на телефонните измамници. Още тогава кметът на селото посъветвал хората, ако получат обаждане за пострадал в катастрофа, за шофьор, причинил пътно-транспортно произшествие, за искани пари за лечение от доктори на роднини, веднага да му звъннат. Той веднага подавал сигнали в полицията и до измами така и не се стигало.




Коментари

Добави коментар

Реклама